Dinozauri cu musli si sos de rosii

Postat de Mama_Lizica in Paste
10 Apr 2010 | 7313 vizualizari
Dinozauri cu musli si sos de rosii

Paste cu un sos dulce-acrisor, pentru amatorii de gusturi exotice.

Ingrediente

  • 100 g paste in forma de dinozauri
  • 1 ceasca musli (cereale integrale cu stafide si fructe uscate)
  • 2 cesti bulion
  • 1 lingurita ulei
  • sare, piper, busuioc, patrunjel

Mod de preparare

Pui dinozaurii in apa clocotita si lasi sa fiarba cam 10 minute, pana se inmoaie. Intre timp, pui bulionul pe foc intr-o tigaie cu 1 lingurita de ulei si cand incepe sa sfaraie, adaugi musli.

Amesteci bine si lasi pe foc pana se evapora apa de la bulion si ramane ca o pasta mai moale, adaugi sare, piper si alte condimente, dupa gust. Dinozaurii fierti ii treci prin jet de apa rece (ca sa nu se lipeasca), iar deasupra lor pui sosul si presari, daca vrei, verdeata. Stafidele si fructele uscate dau un gust usor dulceag, iar bulionul - gustul acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dinozauri cu musli si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rosii umplute cu cus cus

Postat de rhapsody

Rosii umplute cu cus cus

1. Pune cuscus-ul la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute. Scurge apa, clateste pastele sub jet de apa rece, pune-le intr-o cratita impreuna cu lingurita de ulei de masline si...

Citeste continuarea

Paste cu piept de pui in sos de rosii cu busuioc

Postat de mirela0911

Paste cu piept de pui in sos de rosii cu busuioc

Se pun pastele la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, se pregateste sosul. Se spala carnea, se taie bucatele mai mici si se pun la calit, in tigaia in care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2010, 15:05
buna
la 09.05.2011, 15:38
la 28.06.2012, 20:57
ce interesante sunt

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking