Dinti de negru

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
17 Feb 2010 | 10047 vizualizari
Dinti de negru

Prajitura asta ne-o facea mama cand eram copii.

Ingrediente

  • 5 galbenusuri+ 5 albusuri
  • 250 gr faina
  • 170 gr zahar+200 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2-3 linguri cacaoa
  • 1 praf de copt
  • 11 linguri lapte
  • esenta vanilie
  • cateva patretele ciocolata amaruie
  • coaja lamaie
  • cativa miezi de nuca

Mod de preparare

Galbenusurile se fraca bine cu 170 gr zahar.peste ele adaugati margarina si frecati bine de tot.

apoi se pune laptele,faina,cacaoa,praful de copt si esenta.

se bat toate ingredientele bine .

compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie se pun si cateva bucatele de miez de nuca si sa da la cuptor .

intre timp se bat albusurile cu zaharul si se adauga si coaja de lamaie.

cu 10 min inainte de a fi gata prajitura de copt se scoate din cuptor ,se pun albusurile batute spuma,se intind uniform pe toata suprafata si se da la cuptor 10 min.cand e gata se scoate si se lasa la racit.

ciocolata se topeste deasupra unui bol cu apa fierbinte si cand e gata topita se pune peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dinti de negru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paella de Bogavante

Postat de vik

Paella de Bogavante

De obicei se foloseste o tigaie specifica , numita paellero, insa se poate pregati si intr-o tigaie normala, cu doua torti. Secretul unei paella buna nu consta in felul tigaii ci in prepararea...

Citeste continuarea

Dinti de negru

Postat de divainbucatarie

Dinti de negru

Pentru blat amestecam toate ingredientele si le dam la cuptor 40 de minute la 180°C.Cat timp se coace blatul noi preparam crema.  Punem sa fiarba la foc mic laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2010, 20:52
pare a fi foarte frageda...
la 17.02.2010, 21:33
foarte frageta si delicioasa...
la 18.02.2010, 08:55
Eiii...asta imi place, ca e cu ciucalata.
la 18.02.2010, 09:04
ciucalata.........de cand n-am mai auzit expresia asta....
la 18.02.2010, 13:30
imi place cum arata, dar nu-mi place numele

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking