Diplomat cu mere

Postat de pusikmea in Torturi
26 Feb 2011 | 4804 vizualizari
Diplomat cu mere

Am facut acest tort pentru 3 ocazii speciale si anume Dragobetele, 1 an de Bucataras si 1 Martie...... Cum nu ma simt prea bine, am luat o pauza de la votat si am zis sa postez si eu tortuletul, care s-a vrut a fi mai mare, insa pt ca n-am avut timp m-am limitat la unul mai mic, insa e pentru toata lumea. Cu aceasta ocazie tin sa multumesc sotului si baietelului meu pentru ca m-au sustinut si au fost alaturi de mine si tuturor celor care m-ati votat si m-ati sustinut pe tot parcursul concursului.

Ingrediente

pt blat:

  • 60 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 6 gr scortisoara
  • 2 oua
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • o lingurita ulei
  • 1 praf de copt

pt mere:

  • 100 g suc de mere
  • 20 ml suc de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

pt crema:

  • 60 gr zahar
  • 160 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic gelatina
  • 150 gr frisca
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 mere

pt decor:

  • frisca
  • bombonele de ciocolata
  • jeleuri

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.

Intre timp pregatim merele:

Le decojim si le taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in sucul de mere, sucul de lamaie si zaharul si lasam pana se inmoaie marul.

Dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Pregatim crema:

Batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa mestecand continuu.

Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece.

Blatul il taiem in 2.

Eu am  facut 2 tortulete, unul pentru noi si unul pentru soacra mea cu ocazia zilei de 1 Martie, insa voi puteti face unul singur si o sa va iasa mai inalt.

Turnam crema peste blatul insiropat cu zeama in care au fiert merele, apoi punem un strat de crema, merele si iar un strat de crema.

Ornam cu frisca si jeleuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat de mere

Postat de vio_dreams

Desert tort diplomat de mere

Blat : Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana...

Citeste continuarea

Desert tort cu mere si crema diplomat

Postat de oanapl

Desert tort cu mere si crema diplomat

Pentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2011, 21:37
ce frumos eee
la 26.02.2011, 21:38
ms ligia
la 26.02.2011, 21:39
wowwwwwwwww frumoase si torturile ca si bucatareasa
la 26.02.2011, 21:47
dia ms mult
la 26.02.2011, 21:49
super torturile

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking