Diplomat din biscuiti cu spuma caramel

Postat de babi5 in Prajituri
1 Feb 2014 | 10937 vizualizari
Diplomat din biscuiti cu spuma caramel

Pentru ca azi se implineste un anisor de cand sunt alaturi de voi, si pentru asta va multumesc din suflet, m-am gandit sa sarbatorim cu o prajitura, prima mea prajitura pe care am facut-o cand aveam 19 ani. Este ceva vreme de atunci, am mai repetat-o mereu cand am fost in criza de timp, fiindca nu necesita coacere. Desigur spuma din albusuri se putea inlocui cu frisca, dar am tinut sa ramin cat pot la varianta originala. Este o prajitura delicioasa, fetelor mele le place tare mult. Cu ocazia asta le-am facut si lor, o surpriza Riei. Este si prajitura copilariei lor. O sa va placa cu siguranta.

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti populari
  • 200 gr margarina
  • 100 gr stafide aurii
  • 3 linguri cacao
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 foaie napolitana mare
  • 1 borcanel 350 gr gem prune (sau de care aveti la indemana )
  • 450 gr zahar
  • 7 oua (doar albusul)

Mod de preparare

Prima data faramitam cu facaletul biscuitii, apoi caramelizam 200 gr zahar cu 200 ml apa. Lasam sa se dizolve zaharul bine, stafidele le punem intr-un castronel la inmuiat, apoi margarina o taiem marunt si frecam bine cu biscuitii. Adaugam cacaoa, stafidele, zaharul vaniliiat, esenta de rom si siropul obtinut din zaharul caramelizat (il adaugam caldut). Framantam bine totul si obtinem o compozitie asemanatoare cu cea de la salamul de biscuiti.

Punem foaia de napolitana pe o tava, ungem cu gemul, apoi intindem compozitia obtinuta.

Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine albusurile pana obtinem o spuma sticloasa. Mixam in continuare adaugand treptat 150 gr  zahar, punem pe aburi si mixam in continuare pana se ingroasa.

Intre timp caramelizam 100 gr zahar si apoi turnam peste albusurile care stau in continuare pe aburi. Se mixeaza pana se incorporeaza bine caramelul in albusuri obtinand un fel de alvita. Punem peste blatul din biscuiti si ornam cu fulgi de ciocolata.

Lasam la rece pentru 3 ore apoi se poate servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat din biscuiti cu spuma caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu frisca si piure de visine

Postat de rocsi_1612

Briose cu frisca si piure de visine

Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Albusurile le batem...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Postat de Oana

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Salam de biscuiţi, reţetă rapida Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete. Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2014, 13:45
la cat mai multi ani , aici pe bucataras. Super prajitura
la 01.02.2014, 14:03
Cat mai multi ani alaturi de noi! Ce buna trebuie sa fie cu crema caramel!
la 01.02.2014, 14:04
Da Ela scumpa este veche ca si mine iti dai seama daca prima data am facuto la 19 ani .. Multumesc
la 01.02.2014, 14:04
buna prajitura asta , merita incercata !!!
la 01.02.2014, 14:08
Bunica este veche ca si mine ,dar cu imaginatie ,ramine mereu tinara multumesc

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking