Ingrediente
Pentru aluat:
- 250ml lapte caldutz
- 1 pachet drojdie
- 375g faina
- 1/2 lgt sare
- 55g zahar
- 2 lg ulei
Pentru glazura:
- 125ml lapte
- 1 lgt unt
- 125g zahar pudra
- 1/4 lgt zeama de lamaie
- 1/4 lgt esenta de vanilie
- cacao
Mod de preparare
Drojdia se moaie in laptele caldutz peste care se adauga un varf de cutit de zahar.
Intr-un vas mare amestecam faina, sarea si zaharul, apoi adaugam si laptele cu drojdia si uleiul.
Aluatul se framanta bine cca 3min. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin, apoi se intinde intr-o foaie de 1.25cm grosime. Se taie cu o forma speciala (cu doua cercuri concentrice) sau cu doua pahare de marimi potrivite, gogosile. Se asaza pe o suprafata presarata cu faina si se lasa la dospit 10min.
Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie (stratul de ulei sa fie tot cam de 1.25cm) si se prajesc gogosile pe ambele parti. Se scot pe servet de hartie pentru a trage din ulei.
Gogosile se pot orna cu glazuri felurite sau cu bombonele.
Glazura: laptele se incalzeste si untul se topeste in lapte.
--> de vanilie: zaharul pudra (125g) se combina cu zeama de lamaie, esenta de vanilie si 2 lg din amestecul de lapte si unt.
--> de ciocolata: zaharul pudra (125g) se combina cu 2 lg cacao si 3 lg din amestecul de lapte si unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|