Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez

Postat de nadina73 in Peste
23 Mai 2010 | 9222 vizualizari
Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez

pt a evita prajelile am ales varianta cuptorului...................e super bun

Ingrediente

  • 2 bucati peste dorada
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • faina de malai
  • putin ulei

garnitura:

  • 1 canita de orez
  • 3 canite de apa
  • 1 ceapa
  • 1 feliuta ardei rosu gras
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline

Mod de preparare

Pestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele

Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi dupa care se lasa la rece 1/2 ora

Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si se da prin faina de malai,Se unge o tava bine cu ulei apoi eu am pus o folie de aluminiu unsa si aceasta cu cu putin ulei peste care am pus bucatile de peste si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute

intre timp le-am si intors de pe o parte pe cealalta pt a se rumeni mai bine

Orezul se spala bine,ceapa se taie marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei apoi se pun si bucatele de ardei rosu si se mai lasa sa se caleasca 2-3minute apoi se pune orezul spalat si 3 canite de apa(aceeasi canita cu care s-a pus si orezul)se pune putina sare ,se pune capacul ,se lasa sa fiarba la foc mic fara sa se mai amestece deloc ,iar cand toata apa a scazut inseamna ca si orezul e gata

Noi am servit cu mujdei de usturoi cu pasta de tomate, garnitura de orez si morcovi caramelizati,

de obicei fac cu mamaliguta ,insa am zis sa mai schimb  putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Novac pe pat de legume la cuptor

Postat de privatelaura

Novac pe pat de legume la cuptor

Pestele se spala si se usuca cu un servet. Se cresteaza si se pune intr-o punga de plastic, se toarna un pic sos de soia, zeama de lamaie si ulei de masline, sare si condimente Kotanyi pt peste....

Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de simona72

Chiftelute de peste

Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc. Cartofii se fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2010, 18:52
la 23.05.2010, 18:56
nadina prea multe feluri deodatama ingras
la 23.05.2010, 18:57
rocsi vi ce zici?
la 23.05.2010, 18:58
ela incet sa nu iti fie iarasi rau de la stomac
la 23.05.2010, 18:59
ela sunt in spatele tauuuu...sincer nu imi placve pestele vin pentru celelalte bunatati

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking