Doua variante RAPIDE de supa de peste

Postat de Cristi_Roman in Peste
4 Dec 2010 | 8244 vizualizari
Doua variante RAPIDE de supa de peste

Iubesc pestele, iubesc supele si ciorbele, iubesc legumele in supa si ciorba. Iubesc mancarurile de casa preparate rapid, in 15-20 de minute, gustoase si fierbinti. In ultimele trei zile am facut in casa doua supe de legume si peste, prin metode cu totul speciale. Banale, dar speciale.

Ingrediente

Reteta 1: supa de ciuperci cu ton (doua portii):

- 4 buchetele de broccoli;

- un morcov;

- 500 ml apa;

- ierburi uscate (oregano, busuioc);

- 100 grame ciuperci proaspete champignions (puteti chiar dubla cantitatea);

- un pliculet de carne de ton cu verdeturi de la John West;

- sare, piper (ceva mai mult).

Reteta 2: supa de legume cu sardine (doua portii):

- 6 buchetele de broccoli;

- doi morcovi;

- un ou;

- un pastarnac mic;

- 200 grame rosii bucati in suc propriu;

- 500 ml apa;

-o conserva de sardine in suc propriu;

- sare, piper.  

Mod de preparare

Totul a pornit de la urmatoarea baza de lucru: am vrut rapid o mancare calda, in ton cu vremea friguroasa din aceasta perioada din Dublin (cea mai mare zapada din ultimii zeci de ani + frigul aferent). Ceva legume se gasesc mereu prin frigider, de aceasta data am avut si ciuperci, insa noutatea a venit de la faptul ca am decis sa folosesc peste de la conserva in supele mele. Blasfemie? Nu sunt de acord. Special? Da, special, si am sa va rog sa cititi cu atentie si poate veti intelege demersul meu culinar. Repet – totul a fost facut in ideea de mancare calda preparata de la zero in timp rapid.

Si cred ca am obtinut, fara modestie, din plin ceea ce mi-am propus: supe calde si gustoase, cu un gust intens, dorit intens, de peste.

Reteta 1: supa de ciuperci cu ton

Am taiat in patru fiecare buchetel de broccoli, morcovul rondele mai grosute (aproape 1 cm), ciupercile in patru, ierburile uscate  – am pus toate acestea in 500 m de apa, la fiert. Nu m-a interesat faptul ca aceste trei ingrediente au timpi de fierbere diferiti, fiindca am vrut special o impletire de texturi: broccoli mai moale, morcovi fini dar nu moi, sa se faca piureu, ciupercile fierte cat sa bagi usor dintii in ele. Dupa aproximativ 12-14 minute la foc mediu, am adaugat un pliculet de carne de ton cu verdeturi de 100 de grame, care era marinata in putin ulei de masline. Am amestecat, am dat focul mai mic si am mai lasat sa fiarba 3-4 minute. Tot in acest moment am inceput sa potrivesc gustul cu sare si cu piper. Am pus ceva mai mult piper, pentru ca a inceput sa-mi placa un kick usor de iute, mai ales cand e frig afara.

Reteta 2: supa de legume cu sardine

la fel ca in primul caz, am taiat in patru broccoli, de data aceasta am folosit doi morcovi, am pus si un pastarnac mic – si am pus la fiert. Dupa 12 minute am adaugat rosiile bucati in suc propriu si sardinele din conserva (cam 4 sardine mici, pe care le-am rupt, fiecare, in 2-3 bucati). Am mai lasat 3 minute la foc mic, am potrivit gustul cu sare si piper si, la final de tot, am decis sa pun si un ou batut, sa dea consistenta si mai mare supei. Mergea si fara ou, cred ca am exagerat aici. Nu a fost rau, dar a devenit usor incarcata.

 

Cam asta a fost: sper sa nu vi se para prea controversata ideea folosirii de peste de la conserva in supe. E ceva ce nu se prea face, eu am vrut insa sa incerc – si rezultatul ma supermultumeste – in ideea prepararii de supa de peste rapida, daca nu exista peste proaspat la indemana. Plus costul final mai scazut – lucru din ce in ce mai important in perioada asta.

SFATURI: 1. Eu NU pun niciodata la supele si ciorbele proprii ulei la inceput, eventual doar la final de tot, in momentul servirii, in farfurie, torn cateva picaturi/lingurite de ulei de masline.

2. Daca vi se pare ca gustul supei nu e suficient de intens de la legume, puteti adauga un amestec de legume uscate, dar va rog nu folositi variante chimice. Exista acum cuburi de concentrate de supa de legume organice – in cel mai rau caz folositi asa ceva, insa repet, doar daca simtiti nevoia de un gust mai intens.


Asadar, curaj: Faceti acest pas fara sa stati pe ganduri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Doua variante RAPIDE de supa de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Postat de cristeena20

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat.  Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2010, 00:11
iti las doar furculitele,eu nu mananc peste,dar arata bine
la 05.12.2010, 03:37
Felicitari din tot sufletufoarte adevarat ,avem ce invata de la asa un Maestru bucatarretatele sant la favo si binenetels las si
la 05.12.2010, 07:02
la 05.12.2010, 12:32
Multumesc mult de tot
.
la 05.12.2010, 13:44

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking