Ingrediente
- 3 gogosari mici
- 3 ardei mici
- 3 rosii
- 2 dovlecei
- 4oo gr.carne tocata
- orez
- bulion sau pasta de rosii
- sare,piper,zahar,faina
- frunze de telina
Mod de preparare
Pregatim carnea tocata:taiem o ceapa mica marunt,spalam bine o mana de orez si le amestecam in carnea tocata,punem sare,piper si o canita de suc de rosii.
Scoatem cotorul si samburii de la gogosari si ardei,rosiile le scobim si lasam numai marginea carnoasa,dovleceii la fel si le umplem toate cu carnea tocata.
In vasul roman(eu am folosit ca baza capacul ca e mai incapator)punem ce am scos din rosii tocat marunt,un ardei si un gogosar taiate cubulete mici(eu am mai pus si o bucata de dovlecel care mi-a ramas)iar peste legumele umplute.Punem o cana de apa,1 cana de bulion,o foaie de dafin,frunze de telina,sare,piper si capacul.Bagam vasul in cuptor si aprindem focul.
Dupa 40 min scoatem vasul din cuptor,luam capacul si intr-o cana punem 2-3 ling.de faina,3 ling.de zahar,bulion si amestecam bine dupa care adaugam peste legume.introducem vasul in cuptor ptr inca 10 min fara capac.
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei, ardei, gogosari, rosii umplute in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|