Dovlecei crocanti

Postat de miha in Aperitive / Garnituri
14 Oct 2009 | 14419 vizualizari
Dovlecei crocanti

Ingrediente

  • 3 dovlecei micuti (cca 500 g)
  • 200 ml iaurt/lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g telemea de vaca
  • pesmet si fulgi de porumb
  • sare

Mod de preparare

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei.

Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa.

Iaurtul se combina cu uleiul de masline si se omogenizeaza.

Bastonasele de dovlecel se usuca cu un prosop absorbant si se pun in amestecul de iaurt. Apoi se tavalesc bine bine prin amestecul de pesmet.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumenesc.

I-am servit calzi, cu sos de hrean si turte englezesti.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei crocanti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei crocanti, in pesmet aromatizat, la cuptor

Postat de privatelaura

Dovlecei crocanti, in pesmet aromatizat, la cuptor

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. Dovleceii se spala si se sterg. Se taie bastonase potrivite. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline....

Citeste continuarea

Dovlecei crocanti

Postat de madi_marin

Dovlecei crocanti

Se spală dovleceii şi se şterg.  Se taie sub formă de bastonașe, care se presară cu sare şi piper.  Se dau prin ou bătut şi se tavălesc prin pesmetul amestecat cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2009, 11:32
mmm ce bune trebuie sa fie , mai ales cu sosul de hrean ....
la 15.10.2009, 00:56
De-asta fac si eu neaparat! Suuuper arata!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking