Dovlecei cu smantana si usturoi

Postat de aliliana in Salate
2 Ian 2017 | 9085 vizualizari
Dovlecei cu smantana si usturoi

Bun, racoros..se poate servi simplu sau alaturi de un fel de baza.

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 600 g smantana grasa 20%
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • o legatura marar
  • 2-3 frunze patrunjel
  • o lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Dovleceii se spala, se scurg sau se sterg cu prosoape de hartie. Se feliaza cat mai subtire, se asaza intr-un bol si se dau cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline ( cca. 1 lingura). O tigaie se pune pe foc si cand s-a incins, se asaza dovlecelul felie cu felie ( trebuie putina rabdare, e nevoie), se lasa un minut cel mult pe cate o parte si se intoarce. Cand feliile de dovlecel sunt gata, se pun intr-un castron.  Procedeaza la fel si cu celelalte. Se lasa la racit. Se stropesc feliile de dovlecel cu zeama de lamaie.

Cat dovlecelul se raceste, este pregatita smantana. Se pune intr-un bol, se adauga sare, 10 ml ulei de masline, piper, marar tocat marunt si 2 catei de usturoi pisati. Se omogenizeaza bine si peste smantana se adauga dovlecelul scurs. Se amesteca usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

Postat de Ksenya

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete. Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de...

Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei cu rosii

Postat de AdrianUdrea

Supa crema de dovlecei cu rosii

Mai intai calim ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul incins. Adaugam morcovul si telina, curatate si tocate, iar cand acestea se patrund, adaugam rosiile decojite si tocate. Lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2017, 12:46
Buni, buni
la 02.01.2017, 12:56
Multumesc frumos!
la 02.01.2017, 13:10
Buna salatica!
la 02.01.2017, 13:24
buna!
la 02.01.2017, 13:44
buni buni

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking