Ingrediente
- 2 dovlecei
- 100 gr telemea de vaca
- 100 gr cascaval
- 4 linguri parmezan
- 2 linguri smantana
- 20 gr unt topit
- 3 linguri faina
- 1praf de copt
- 100 ml lapte
- 1/2 lingurita curry
- sare
- piper
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 2 rosii
Mod de preparare
Spalam bine dovleceii,ii curatam de coaja,dar nu in intregime ci lasam bucati cu coaja,apoi ii taiem felii subtiri,ii saram si ii lasam la scurs intr-o sita,30minute.
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma cu sare si piper,dupa gust,adaugam galbenusurile,laptele,untul topit,praful de curry,de usturoi,faina,praful de copt,2linguri de smantana,2linguri de parmezan si omogenizam bine.Trecem dovleceii pe rand pe ambele parti prin aceasta compozitie,apoi ii punem intr-un vas termorezistent uns cu unt(compozitia ramasa o turnam peste dovlecei).
Radem telemeaua si cascavalul.Taiem rosiile felii subtiri si le punem peste dovleceii,apoi presaram telemeaua,cascavalul si parmezanul ramas si dam la cuptor la foc mic 60-70minute,in functie de cuptor,pana se rumeneste frumos deasupra compozitia.
Lasam sa se raceasca,apoi taiem.Se serveste rece sau cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|