Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
19 Aug 2018 | 2378 vizualizari
Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata

O reteta cu produse siciliene aduse din vacanta petrecuta in Sicilia. O puteti adapta cu produsele locale fara probleme.   https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/dovlecei-sotati-cu-branza-ricotta-sarata.html

Ingrediente

  • 500 g de dovlecei spalati, curatati si taiati rondele
  • 2-3 rosii date pe razatoare
  • 1 lingura de Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
  • 8 masline frumoase verzi si negre
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 felii de rosii uscate
  • 50 g de branza ricotta sărată (sau telemea de oaie)
  • origan
  • sare, piper
  • 1 lingurita paprika afumat

Mod de preparare

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel.

Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp.

Puneti rosiile date pe razatoare si presarati oregano. Dati un tur de piper, puneti un pic de sare si gatiti la foc potrivit.

Continuati sa amestecati pana cand dovlecelul este aproape gatit si pana cand apa este evaporata .

Adaugati maslinele intregi , rosille uscate taiate bucatele si gatiti impreuna inca 5 minute.

Serviti cald cu branza rasă sărată.

Puteti sa le folositi si ca garnitura la un fel de carne sau paste.

Aveti rezultatul cu paste @Busiate - o specialitate siciliana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dovlecei umpluti cu orez si ton

Postat de caroline

Dovlecei umpluti cu orez si ton

Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos .  Dovleceii lungi se spala,se...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branza

Postat de rocsi_1612

Dovlecei umpluti cu branza

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2018, 18:05
Buni buni!
la 19.08.2018, 18:15
Ce frumusețe e în farfurie...!
la 19.08.2018, 18:23
la 19.08.2018, 18:53
Imi plac ingredientele, sigur au iesit tare bune!
la 19.08.2018, 19:08

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking