Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
19 Aug 2018 | 2363 vizualizari
Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata

O reteta cu produse siciliene aduse din vacanta petrecuta in Sicilia. O puteti adapta cu produsele locale fara probleme.   https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/dovlecei-sotati-cu-branza-ricotta-sarata.html

Ingrediente

  • 500 g de dovlecei spalati, curatati si taiati rondele
  • 2-3 rosii date pe razatoare
  • 1 lingura de Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
  • 8 masline frumoase verzi si negre
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 felii de rosii uscate
  • 50 g de branza ricotta sărată (sau telemea de oaie)
  • origan
  • sare, piper
  • 1 lingurita paprika afumat

Mod de preparare

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel.

Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp.

Puneti rosiile date pe razatoare si presarati oregano. Dati un tur de piper, puneti un pic de sare si gatiti la foc potrivit.

Continuati sa amestecati pana cand dovlecelul este aproape gatit si pana cand apa este evaporata .

Adaugati maslinele intregi , rosille uscate taiate bucatele si gatiti impreuna inca 5 minute.

Serviti cald cu branza rasă sărată.

Puteti sa le folositi si ca garnitura la un fel de carne sau paste.

Aveti rezultatul cu paste @Busiate - o specialitate siciliana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute de dovlecei cu quinoa

Postat de andaoana

Chiftelute de dovlecei cu quinoa

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Ii presaram cu sare (nu foarte multa ) si ii lasam sa stea cam 30 minute . Ceapa, usturoiul si mararul le curatam si le spalam bine...

Citeste continuarea

Oua cu legume la tigaie

Postat de rocsi_1612

Oua cu legume la tigaie

Spalam ceapa si o taiem rondele. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute. Punem 1/2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2018, 18:05
Buni buni!
la 19.08.2018, 18:15
Ce frumusețe e în farfurie...!
la 19.08.2018, 18:23
la 19.08.2018, 18:53
Imi plac ingredientele, sigur au iesit tare bune!
la 19.08.2018, 19:08

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking