Ingrediente
- 3-4 dovlecei medii
- carne tocata ( porc am folosit eu )
- 1 castronel mic orez ( fiecare cat doreste )
- 5-6 cepe
- sare, piper
- delikat
- bulion
- 1 lingura faina
- 1 lingura untura de casa
- un borcan rosii in suc propriu
- 3-4 rosii medii
- patrunjel
Mod de preparare
Dovleceii se spala bine, se taie in 2 sau 3 bucati ( depinde cat de lungi sunt ) se scobesc in interior.
Carnea se amesteca cu orezul, sare, piper, delikat, ceapa taiata marunt si bulion ( la fel depinde de fiecare cat de "colorati" doriti sa fie ).
Intr-o oala mare in diametru am pus o lingura untura de casa asezat dovleceii pe care i-am umplut cu compozitia formata, iar in capat am taiat cate o felie de rosie, de preferat capetele, punand capac la dovlecei.
Am turnat rosiile din borcan, am umplut oala cu apa, atat cat sa acopere dovleceii, faina am dizolvat-o in putina apa, am turnat-o in oala si i-am lasat la foc mic approx 1 ora.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|