Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval

Postat de nadina73 in Mancaruri de legume
5 Oct 2010 | 39572 vizualizari
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval

Vroiam ceva usor si fara carne. Super super buni si gustosi

Ingrediente

  • 3 dovlecei(1,2 kg)
  • 1 canita de cus cus
  • 1 1/2 cana de supa de legume(morcov ,ceapa )
  • ulei 3 linguri
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 150 ml pasta de tomate
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala bine dovleceii si se taie un capac, dupa care se scobesc cu varful unui cutit si apoi cu ajutorul unei lingurite. Se condimenteaza cu sare si piper. Miezul scobit se toaca bine si se caleste in putin ulei cu sare si usturoi pisat 6-7 minute.

Se pune la fiert 1cana si 1 /2 apa sa fiarba cu morcov , sare si ceapa sau un cub de knorr, cand fierbe se ia de pe foc si se pune cus-cusul si 100 g unt se lasa acoperit 10 minute.

Se amesteca miezul de dovlecel calit cu cus-cusul si 150 g cascaval, se umplu dovleceii cu compozitie atat cat sa faca burtica, dupa care se presara cascaval ras .

Se pun dovleceii intr-un vas de yena, se amesteca bine pasta de tomate cu putina apa si se toarna peste dovlecei , se da tava la cuptor pentru 20 minute la 180 grade cu un capac sau cu o folie de aliminiu, dupa care se ia jos si se mai lasa 15 minute fara capac pentru a se rumeni

Se servesc calzi cu patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Zacusca de vinete si masline

Postat de Irina

Zacusca de vinete si masline

Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor!  Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii....

Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu carne de pui

Postat de oanapl

Mancarica de mazare cu carne de pui

Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 05.10.2010, 01:39
cine vrea ceva usor si foarte gustos?poftiti la masa
la 05.10.2010, 08:39
hihih sunt prima nu am ami mancat niciodata ... ai 5 f
la 05.10.2010, 08:39
apropo..aseara am facut chec-ul cu ciocolata ..am pus poze
la 05.10.2010, 08:48
dar unde sunt furculitele ...am vrit sa pun ...si nu-s
la 05.10.2010, 09:56
5 furculite ca am mana buna felicitari pentru ideechiar ma gandeam la ceva cu cus-cus

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking