Ingrediente
- 4 dovlecei mari
- 250 g carne tocata amestec
- 5-6 fire patrunjel verde
- 2 oua
- 5 linguri parmezan ras
- 4 linguri pesmet
- 1 ligurita de "Secretul Gustului de legume"
- sare
- piper
- Sos de rosii:
- 400 g rosii in sos cubulete
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita origano uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
1.Spalam dovleceii,ii taiem pe lung si cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul.Pe acesta il tocati marunt.
2.Intr-un bol punem carnea,miezul de dovlecei,oua,parmezan ras,sare,piper,pesmet,patrunjel (eu am avut congelet,circa 5 lg)si mestecati bine.
3.Intr-un bol mai mic pregatim sosul de rosii:punem toate ingredientele enumerate mai sus si mestecam bine.Il punem in tava.
4.Umpleti dovleceii si ii puneti in tava cu sos.
5.Dam tava la cuptor circa 30 de minute la 180° pana se rumenesc.Verificati cu o furculita cand dovleceii s-au inmuiat.
Serviti calzi.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|