Ingrediente
- 2 dovlecei
- 4 ardei
- 3 rosii pentru umplut
- 3 rosii pentru sos ( sau 1/2 cutie de rosii cubulete )
- 150 gr orez
- 500 gr carne de vita ( tocata ad-hoc )
- 1 ceapa
- 4-5 linguri ulei
- 150 ml apa
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu mararul, patrunjelul si carnea tocata.
Adaugam orezul , apa si uleul si omogenizam.( pentru cine foloseste carne de porc nu e necesara adaugarea uleiului ). Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se spala ardeii, dovleceii si rosiile. Se indeparteaza cotoarele si semintele, curatandu-se bine la interior.
Se umplu ardeii, rosiile si dovleceii, fara a se indesa, se aseaza intr-o cratita si se toarna apa astfel incat sa fie acoperiti. Se lasa la fiert cam 20 minute.
Cand sunt pe jumatate facuti ( coaja incepe sa se inmoaie, iar carnea este aproape fiarta, se adauga rosiile cubulete.
Se pun la cuptor in jur de 30 minute, sa scada si sa se formeze o crusta.
Se servesc cu iaurt sau smantana sau simpli.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii, ardei si dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|