Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi

Postat de ionix in Porc
4 Sep 2010 | 6260 vizualizari
Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi

ajutata de mama, am facut acum ceva timp aceste "bunaciuni" :D:D

Ingrediente

  • circa 10-12 ardei grasi
  • 5  dovlecei potriviti (sa nu fie mari)
  • 10 rosioare
  •   Pentru umplutura:
  • 1 si ½ kg spata de porc tocata
  • o cana cu orez – cca 150 g
  • circa 6 cepe, vreo 700 g
  • 3-4 linguri cu ulei
  • o legatura cu marar tocata marunt
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
  • sosul :
  • 200 g suc de rosii sau  150 g bulion  
  • apa cat sa acopere tot
  • 3-4 linguri cu ulei

Mod de preparare

Preparare legume pentru umplut:

Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita.

Atentie, nu introduceti lingurita pana la capat, pentru ca fundul jumatatilor de dovlecei trebuie sa fie intact.

Rosiile trebuie sa fie mai ferme, le taiem un capacel in partea cu cotorul si apoi le scobim usor cu o lingurita.

Dovleceilor umpluti le vom pune un capa de rosii

Dupa ce ardeii au fost umpluti ii calim in putin ulei incins. Calirea ardeilor da un plus de savoare..

Preparare umplutura:

Orezul se spala bine, se lasa in apa rece circa 10-15 min si apoi se scurge de apa.

Ceapa se taie marunt, se amesteca cu ardeiul dat pe razatoare si se calesc in uleiul bine incins.

Cand ceapa s-a inmuiat, punem orezul cu pasta de tomate peste ceapa (adauga si 2-3 linguri cu apa) si mai lasam la calit inca vreo 5 min.

Amestecul de ceapa cu orez se lasa la racit.

Intre timp amestecam carnea cu restul ingredientelor iar cand ceapa s-a racit o adaugam peste carne. Se amesteca bine iar apoi umplem legumele

Asezarea legumelor in ceaun se face astfel: pe margine punem dovleceii, iar pe mijloc in sus punem ardeii (vezi poza)     Peste dovlecei si ardei, punem rosiile umplute. Deasupra turnam sosul si puneam cateva rosii taiate felii

Se lasa la foc mic pana cand se fierb bine. Se servesc simple sau cu smantana si ardei iuti

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris

Dovlecei umpluti cu de toate

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Am scos carnea de la congelator de cu seara si am lasat-o sa se dezghete, asta pentru ca imi ramasese niste carne tocata de la sarmale si am bagat-o la congelator, deobicei ma duc si-mi cumpar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2010, 12:46
la 04.09.2010, 12:55
sarut-mana pt furci
la 04.09.2010, 13:31
la 04.09.2010, 13:44
aoleu...chiar k ce bunaciuniiiiii
la 04.09.2010, 14:01
5 furcu , si mie imi plac mult chestiile astea . Ceea ce nu pricep , de ce ai avut nevoie de ajutor , sau esti in recuperare dupa ziua ta ?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking