Ingrediente
- 3 dovlecei
- carne ( pui/curcan )
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei
- 2 rosii
- orez
- 1-2 oua optional ( f bun )
- 2-3 catei de usturoi optional (fff bun )
- sare
- marar
- patrunjel
- smantana/iaurt
- ulei masline pt uns tava
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja, se taie in 2 sau 3 pe latime, se scobesc cu o lingurita.
Intr-un castron se pune carnea fiarta in prealabil si tocata marunt cu cutitul, orezul spalat, morcovii dati prin razatoare, ceapa taiata marunt, ardeii taiati marunt, sare, marar, ouale batute, usturoiul pisat, o parte din interiorul dovleceilor scobiti. Se amesteca bine si se umplu dovleceii tinandu-i in palma sa nu se scurga umplutura din ei.
In cratita unsa cu ulei de masline, se pun 2 cani de apa in care se adauga cate putin din: ceapa, ardei, cartof dulce, morcov, 1-2 catei usturoi feliati, sare.
Pe masura ce umpleti dovleceii îi si asezati in cratita "in picioare", nu culcati. Se pun la fiert adaugand apa pana aproape de gaurile din mijlocul cratitei.
Intre timp, decojiti rosiile, le taiati marunt si le turnati in tigaie. Din cand in cand turnati cu o lingura peste dovlecei din sosul in care fierb. La sfarsit presarati patrunjel.
Se serveste cu smantana sau iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti - la Dry Cooker" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|