Dovlecei umpluti - la Dry Cooker

Postat de zorele in Mancaruri cu carne
3 Aug 2011 | 16769 vizualizari
Dovlecei umpluti - la Dry Cooker

Este o reteta imbunatatita de mine.

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • carne ( pui/curcan )
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei
  • 2 rosii
  • orez
  • 1-2 oua optional ( f bun )
  • 2-3 catei de usturoi optional (fff bun )
  • sare
  • marar 
  • patrunjel
  • smantana/iaurt
  • ulei masline pt uns tava  

Mod de preparare

    Dovleceii se curata de coaja, se taie in 2 sau 3 pe latime, se scobesc cu o lingurita.
    Intr-un castron se pune carnea fiarta in prealabil si tocata marunt cu cutitul, orezul spalat, morcovii dati prin razatoare, ceapa taiata marunt, ardeii taiati marunt, sare, marar, ouale batute, usturoiul pisat, o parte din interiorul dovleceilor scobiti. Se amesteca bine si se umplu dovleceii tinandu-i in palma sa nu se scurga umplutura din ei.
    In cratita unsa cu ulei de masline, se pun 2 cani de apa in care se adauga cate putin din: ceapa, ardei, cartof dulce, morcov, 1-2 catei usturoi feliati, sare.
    Pe masura ce umpleti dovleceii îi si asezati in cratita "in picioare", nu culcati. Se pun la fiert adaugand apa pana aproape de gaurile din mijlocul cratitei.
    Intre timp, decojiti rosiile, le taiati marunt si le turnati in tigaie. Din cand in cand turnati cu o lingura peste dovlecei din sosul in care fierb. La sfarsit presarati patrunjel.

    Se serveste cu smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti - la Dry Cooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Perisoare si oua posate in piure de spanac

Postat de merisor67

Perisoare si oua posate in piure de spanac

Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat. Incepem cu prepararea perisoarelor. Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin...

Citeste continuarea

Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie

Postat de merisor67

Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie

Trebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare. Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2011, 08:33
foarte buni!
la 03.08.2011, 08:48
la 03.08.2011, 09:05
bine ai venit in rindul bucatarasilor
la 03.08.2011, 09:10
la 03.08.2011, 09:24
foarte sanatos

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking