Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
10 Mai 2015 | 14751 vizualizari
Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei

Treaba sta asa,am vrut ardei kapia umpluti si carrefourul nu avea,iar in piata era cocosati si urati...asa ca am ales niste dovlecei mai umflatei,ca sa pot sa-i scobesc si am prestat dovlecei.......iar vorbesc mult...bine ca inca nu se impoziteaza si vorbitul...

Ingrediente

  • 400 g carne de porc tocata
  • 9 dovlecei
  • 10 fire de ceapa verde
  • 1 cutie de 400 g pulpa de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g orez
  • piper negru de la Fuchs
  • boia de ardei dulce Fuchs
  • 1 lingura mirodenia de la Fuchs
  • sare
  • ulei pentru calit
  • patrunjel
  • smantana

Mod de preparare

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam carnea si 1 lingurita de boia.Mai lasam la calit 10-15 min,apoi lasam sa se raceasca cat timp pregatim dovleceii. Spalam dovleceii, taiem partea subtire si scobim miezul cu o lingurita.

Dupa ce am scobit toti dovleceii ii umplem si ne apucam sa pregatim sosul.

Pentru ca dovleceii sunt foarte cruzi, am zis sa fac un sos din restul de dovlecei si miezul lor. Am pus in blender miezul si restul de dovlecei,o ceapa rosie taiata in patru si 1 cescuta de apa, apoi am pasat bine totul. Am asezat o cratita cu fund dublu, pe foc, am turnat mixtul de dovlecei si ceapa, am rasturnat cutia cu pulpa de rosii, am adaugat o lingura de mirodenia de la Fuchs si am lasat sa fiarba cca 20 min. Dupa care am asezat dovleceii umpluti. Pentru ca era cam mult sos am mai scos din el, ca sa nu se reverse peste cratita. Restul de sos se mai fierbe pe foc si se poate pune spre sfarsit cand mai scade sosul din cratita. Am bagat cratita la cuptor, la foc mediu si am lasat cca 1 si 1/2 ora. Cand au fost gata am presarat patrunjel tocat. Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Am scos carnea de la congelator de cu seara si am lasat-o sa se dezghete, asta pentru ca imi ramasese niste carne tocata de la sarmale si am bagat-o la congelator, deobicei ma duc si-mi cumpar...

Citeste continuarea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2015, 14:34
la 10.05.2015, 14:43
Vreau si eu
la 10.05.2015, 17:02
buni buni
la 10.05.2015, 18:01
Wow ce bunatate!
la 10.05.2015, 19:47
As manca o porție dar stiu ca nu mai ai!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking