Dovlecel olandez umplut

Postat de adnia in Pui
22 Ian 2013 | 3591 vizualizari
Dovlecel olandez umplut

Am primit un dovlecel mai deosebit: arata foarte frumos, rotund, si cu petale, ca o floare (mi s-a spus chiar ca arata ca o farfurie zburatoare:)). Am inteles ca samanta provine din Olanda, dar si romanii nostri il cultiva.

Ingrediente

  • 200 gr. piept de pui
  • cateva ciuperci din conserva
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper, dupa gust
  • patrunjel tocat
  • rozmarin pudra

Mod de preparare

 

M-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea lui cu o lingura, dupa ce i-am taiat cu grija un capac, apoi am presarat putina sare in interiorul dovlecelului.

Toate ingredientele pt. umplutura le-am pus in robot si le-am mixat.Dupa ce pasta de umplutura a fost gata, am umplut dovlecelul. L-am decorat cu feliute de rosii si fasii de ardei gras. Apoi i-am pus capacul si l-am dat la cuptor cca 45 min. la foc mic.(pana s-a in muiat coaja destul, iar umplutura s-a umflat usor).Ultimele 5 min. mancarea a stat la cuptor fara capacul de jena.Am transferat floarea rezultata pe un platou. Si dupa ce s-a racit putin, am taiat o "petala", ca sa vedeti sectiunea. Eu am servit cu iaurt grecesc, dar se poate servi cu orice alt fel de sos.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel olandez umplut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitele din piept de pui in crusta de susan

Postat de AdrianUdrea

Snitele din piept de pui in crusta de susan

Pieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute. Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie

Postat de mirela0911

Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2013, 18:42
ce frumos este!
la 22.01.2013, 18:43
fain arata
la 22.01.2013, 18:44
si tatal meu are in gradina si asa mult imi place forma lor
la 22.01.2013, 18:46
la 22.01.2013, 18:48
ce forma super...

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking