Ingrediente
- organele de la un miel (ficat, plaman, splina, rinichi, inima)
- bucati de carne cu grasime de la miel
- marar
- patrunjel
- 3 oua
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa alba
- 12 catei usturoi
- 2 linguri untura de porc
- 1 prapure miel
- 2 lingurita sare de mare
- cateva boabe piper
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana am pregatit compozitia.
Oragenel si bucatile de carne de miel le-am pus la fiert impreuna cu o lingurita de sare de mare, cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Am spumat mereu, iar cand au fost gata (cca jumatate de ora) le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.
Bucatile de carne fiarta si organe, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu cateii de usturoi, apoi am adaugat ceapa calita. Am amestecat bine.
Am adaugat verdeata tocata marunt, cele 3 oua, iar la urma cele 2 linguri de untura de porc (sau seu de oaie, dar nu aveam in momentul ala), obtinand astfel o compozitie bine legata.
Am limpezit in mai multe ape prapurele, apoi l-am intins intr-o tava unsa cu putin ulei. Am adaugat compozitia, am nivelat bine, si am acoperit cu restul de prapure.
Am dat la cuptor ptr cca 1 ora.
Delicios a iesit!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|