Drob de miel pentru Pasti

Postat de mamaieelena in Aperitive / Garnituri
16 Apr 2012 | 6376 vizualizari
Drob de miel pentru Pasti

Ingrediente

  • organe de miel aproape 600 de grame
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 3 legturi de ceapa verde
  • 2 legaturi marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 8 oua pentru legatura si 2 fierte
  • sare
  • piper
  • cimbrisor verde 8-10 fire
  • 5 frunze de busuioc verde
  • Aluatul pentru drob;
  • 1 ou
  • sare
  • 1/2 ceasca de cafea cu apa
  • faina
  • 2 linguri ulei
  • margarina pentru uns tava

Mod de preparare

Se pun organele la fiert spalate si taiate in bucati mai mari in apa cu sare. Toate verdeturile se vor spala si scurge bine dupa care se vor taia marunt fiecare si se pun intr-un vas incapator pentru a putea fi amestecate. Cand organele au fost gata fierte se scurg de zeama, se lasa sa se raceasca si apoi se taie si ele cu cutitul marunt si se pun peste verdeturile gata taiate si pun apoi si ouale crude cele 8 bucati, sarea piperul.

Acum pregatim aluatul pentru drob (in lipsa de prapur): intr-un castronel se sparge oul, se pune sarea, apa, uleiul si se pune faina. Se amesteca bine pana se obtine un aluat bun de intins (nu am masurat cantitatea de faina) Am intins aluatul si am pus in tava de cozonac pe care am uns-o cu margarina.

Cele 2 oua fierte care mi s-au crapat cand le-am fiert pentru vopsit, le-am curatat si taiat in doua. Am pus peste aluatul din tava jumatate din cantitatea de drob apoi am asezat jumatatile de ou fiert si peste restul de drob. Am pus deasupra aluatul care a fost un pic mai mare si am pus la cuptorul incins aproximativ 1 ora poate chiar mai mult.

L-am lasat sa se raceasca dar nu definitiv in tava ca sa-l pot scoate sa nu se rupa.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel pentru Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Drob din organe de miel cu piept de pui

Postat de katty

Drob din organe de miel cu piept de pui

Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...

Citeste continuarea

Miel umplut cu drob la cuptor

Postat de rocsi_1612

Miel umplut cu drob la cuptor

Organele de miel le spalati, le puneti la fiert intr-o oala cu apa, boabe de piper si foile de dafin. Cand sunt fierte, le scurgeti bine de apa, le lasati sa se racoreasca. Le tocati marunt cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2012, 20:50
f bun
la 16.04.2012, 20:52
minunat,ce imi place
la 16.04.2012, 21:04
Buuun! Imi place!
la 16.04.2012, 21:41
ce fain e asa in aluat
Sarbatori frumoase Mamaie
la 16.04.2012, 21:50

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking