Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor

Postat de simona72 in Ficat
10 Noi 2013 | 89686 vizualizari
Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor

Drobul este un preparat traditional, foarte gustos care se face de regula din organe de miel si se inveleste in prapur. Nu lipseste din meniul sarbatorilor pascale. De data asta, am vrut un aperitiv fara maioneza, care nu are nevoie de multa migaleala si pe care-l mananci mai rar....eu fac doar de Sfintele sarbatori de Paste din organe de miel sau ied, dar acum l-am folosit ca si aperitiv... Daca vrei sa prepari acest Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ficatei pui, praz, usturoi, oua, condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor
  • 800 gr ficatei de pasare
  • 1 praz mare sau 3 legaturi de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi sau 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper cate 1 lingurita sau dupa gust
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita pesmet

Mod de preparare

Iata cum se prepara Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor

Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga de surplusul de apa. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si ficatul de pasare. Se pune capac peste tigaie si se lasa la inabusit 10 minute pe o parte si alte 5-10 minute pe cealalta parte.

Dupa ce ficatul s-a inabusit suficient, se lasa sa se racoreasca si se marunteste prin masina de tocat sau robotul de bucatarie.

Prazul se taie pe toata lungimea lui si se spala bine printre foite. Se taie feliute si se caleste usor,cat sa se inmoaie, in 2 linguri ulei de masline.

Intr-un castron suficient de mare se adauga ficatul maruntit si zeama lasata de ficat in timpul inabusirii, prazul, patrunfelul tocat, usturoiul pisat, sare, piper si ienibahar dupa gust si ouale. Se amesteca toate ingredientele.

Se pregateste o tava de chec, se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu gris. Se pune compozitia de drob in tava pregatita si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-30 minute, pana devine usor rumena deasupra.

Lasati sa se raceasca, portionati si serviti cu legume de sezon.

Incearca si reteta de Drob traditional de miel sau varianta de Drob mozaic din ficatei de pui, un aperitiv foarte gustos si aspectuos.

Iti recomandam si reteta de Drob umplut.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Postat de panacris

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până  a doua zi. Ficatul se scurge...

Citeste continuarea

Ficatei de pui la tuci

Postat de Constelatialeu

Ficatei de pui la tuci

Mai intai asezam ficateii de pui intr-un bol,turnam laptele peste,presaram un pic de sare si piper si lasam cca 20 min. Cat stau ficateii in lapte, taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete, punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2013, 11:23
Foarte bine ai facut Imi place mult si eu zic ca de pui si porc putem face practic oricand
la 10.11.2013, 11:25
la 10.11.2013, 11:25
Asa e Timi, se poate face oricand.Multumesc!
la 10.11.2013, 11:28
Ce fain si bun
la 10.11.2013, 11:32
Super! si eu prepar oricand am pofta!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking