Ingrediente
- 800 gr ficatei de pasare
- 1 praz mare sau 3 legaturi de ceapa verde
- 4 catei de usturoi sau 2 legaturi de usturoi verde
- 1 legatura patrunjel
- sare si piper cate 1 lingurita sau dupa gust
- 1 lingurita ienibahar macinat
- 5 oua
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita pesmet
Mod de preparare
Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga de surplusul de apa. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si ficatul de pasare. Se pune capac peste tigaie si se lasa la inabusit 10 minute pe o parte si alte 5-10 minute pe cealalta parte.
Dupa ce ficatul s-a inabusit suficient, se lasa sa se racoreasca si se marunteste prin masina de tocat sau robotul de bucatarie.
Prazul se taie pe toata lungimea lui si se spala bine printre foite. Se taie feliute si se caleste usor,cat sa se inmoaie, in 2 linguri ulei de masline.
Intr-un castron suficient de mare se adauga ficatul maruntit si zeama lasata de ficat in timpul inabusirii, prazul, patrunfelul tocat, usturoiul pisat, sare, piper si ienibahar dupa gust si ouale. Se amesteca toate ingredientele.
Se pregateste o tava de chec, se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu gris. Se pune compozitia de drob in tava pregatita si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-30 minute, pana devine usor rumena deasupra.
Lasati sa se raceasca, portionati si serviti cu legume de sezon. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|