Drob marmorat de ied

Postat de ilinca_rox in Mancaruri cu carne
26 Iul 2014 | 2857 vizualizari
Drob marmorat de ied

Mai intai am incercat drobul de pui, insa de curand am primit de la tara un iedut si atunci m-am gandit sa incerc si acest drob chiar daca nu este sezonul Pastelui. Sper sa va placa si voua !!!

Ingrediente

  • 400 gr ficat de ied (cantitatea este cu aproximatie, adica am folosit tot ficatul de la un ied)
  • 200 gr rinichi de ied (cantitatea este cu aproximatie, adica am folosit de la un ied)
  • 400 carne de ied
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 200 gr cascaval
  • 5-6 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Pregatim carne: organele si carnea le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu cateva frunze de dafin, intr-o oala pentru aproximativ 45 de minute (se verifica cu o furculita daca sunt fierte). Cand sunt gata se scurg de apa, se lasa la racit si apoi se toaca marunt marunt.

Verdeata: se curata, se spala si se toaca marunt.

Oualele: Punem la fiert 4 oua pentru 10 minute, apoi le curatam si le taiem in 4 bucati (ca feliile de portocale, adica pe lungime).

Intr-un bol mare punem carnea de ied si verdeata tocate marunt, adaugam sare si piper dupa gust apoi amestecam bine. Se adauga si oualele crude peste acestea si se amesteca bine pentru "a se lega".

Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, apoi o ungem cu ulei. Punem in tava un strat din compozitie, apoi cateva bucatele de oua apoi iar un rand de carne si inca unul de oua si la final punem compozitia de carne ramasa. 

Tava e baga pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, duca care se scoate si se adauga peste carne cascavalul ras. Se mai lasa pentru inca 15 minute la cuptor.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se scoate din tava si se taie felii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob marmorat de ied" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

Postat de TAB1TA

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

Se condimenteaza carnea. Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici. Se pune...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Postat de Ina

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Curatam legumele , le spalam si le tocam ( ceapa, ardei gras, usturoi ), apoi le punem in vasul de la multicooker impreuna cu 4-5 linguri cu ulei. Pornim aparatul pe programul stew, cu capacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2014, 19:42
arata bine
la 26.07.2014, 19:58
la 26.07.2014, 20:01
bun trebuie sa fie!
la 26.07.2014, 20:33
Iedul este mai delicios decat mielul si ce are daca e in extrasezon ? Cred ca oricum a fost bine primit
la 27.07.2014, 10:40
multumesc daaa Mihaelar63 s-a consumat foarte repede )

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking