Ingrediente
- 60 g ciocolata amaruie
- 100 g frisca lichida
- 2 mere verzi
- 2 banane coapte
- 4 linguri zeama de lamaie
- 8 curmale
Pentru ornat:
- zahar pudra
- scortisoara
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Se prepara mai intai crema de ciocolata, cu o ora-doua inainte si se lasa la frigider. Se topeste ciocolata cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit. apoi se pune in frigider cel putin o ora. Inainte de servirea desertului se scoate crema si se bate bine cu mixerul pana se umfla si se intareste.
Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii si cotoarele, apoi se taie felii subtiri. Se amesteca cu bananele taiate rondele. Se impart pe 4 farfurii si se stropesc imediat cu cate o lingura de zeama de lamaie, pentru fiecare portie. se aseaza cate 2 curmale fara samburi pe fiecare farfurie, apoi se presara scortisoara si zahar pudra.
Se aseaza pe fiecare farfurie o lingura de sos de ciocolata si se orneaza cu bucatele de ciocolata sau ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Duet de mere si banane cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|