Dulceață de nuci verzi - varianta neagră

Postat de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem
7 Iun 2012 | 4133 vizualizari
Dulceață de nuci verzi - varianta neagră

Ingrediente

  • 1 kg zahăr,
  • 90-100 nuci verzi,
  • 1 pliculeț zahăr vanilat,
  • zeama de la o lămâie,
  • 1 linguriță sare de lămâie.

Mod de preparare

Nucile se străpung cu o andrea sau cu un ac mai gros în mai multe locuri. Se pun apoi în apă pentru 3 zile, apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi. Apa va arăta cam așa de la o schimbare la alta. După cele 3 zile se scot din apă, se clătesc bine și se curăță de coajă. Se pun în apă pentru alte 2-3 zile apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi.În acest timp nucile își vor schimba culoarea (scuze dar această poză am ratat să o fac). :)

Facem un sirop din 1 kg zahăr și 3 căni cu apă și se fierbe încet. Adăugăm nucile clătite bine cu apă rece și se fierb până se leagă bine. Adăugăm zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat (ar fi mult mai bine dacă se folosește o păstaie de vanilie). Se lasă să mai clocotească 1-2 minute și se oprește focul.

După ce se răcește se pune la borcane și se fierbe în bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de nuci verzi - varianta neagră" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de zmeura

Postat de rocsi_1612

Dulceata de zmeura

Puneti zmeura usor intr-o sita si o treceti pe sub jetul de apa. O invartiti usor, ca sa fie toata trecuta pe sub apa. O lasati la scurs cam o ora. Dupa ce zmeura s-a scurs bine, pregatiti...

Citeste continuarea

Gem din piersici rosii de gradina

Postat de Constelatialeu

Gem din piersici rosii de gradina

Mai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic. Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2012, 14:44
la 07.06.2012, 14:45
Mult de munca dar merita
la 07.06.2012, 14:54
la 07.06.2012, 15:25
cat de bine arata
la 07.06.2012, 15:34
e foarte buna si sanatoasa!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking