Dulceata de agrise

Postat de Ksenya in Dulceata / Gem
16 Iul 2014 | 13938 vizualizari
Dulceata de agrise

Aceasta reteta este foarte delicata ,necesita mai multa atentie insa rezultatul este surprinzator.

Ingrediente

  • 1 kg de agrise bine coapte
  • 500 ml apa
  • 700 g zahar
  • o crenguta visin
  • suc de la o jumatate de lamaie potrivita

Mod de preparare

Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul.

Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a zi.

Se strecoara, si in lichidul format se adauga crenguta de visin si zaharul ,se pune la foc pentru 20 minute.Se da deoparte si se lasa la racit ,cand lichidul s-a racit suficient (apa de ploaie) se adauga fructele se pun pe foc si se lasa pana da in clocot ,se da deoparte pana a 2-a zi acoperit cu un tifon.

A 2-a zi se strecoara si siropul format se pune pe foc si se lasa pana obtinem un sirop bine legat ,adaugam zeama de lamaie si  fructele,asteptam sa dea in clocot si da-m deopatrte pana a 2- zi,cand punem pe foc lasam iarasi sa dea in clocot si umplem borcanele spalate si sterilizate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Postat de andaoana

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Blat Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt. Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C. Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

Postat de Ksenya

Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine   la borcan,reteta o gasiti aici:  I ntr-o oala, adaugam peste visinele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2014, 12:05
Ce poze frumoase faci!Buna dulceata
la 16.07.2014, 12:07
Multumesc Cris Tina
la 16.07.2014, 12:12
la 16.07.2014, 13:39
ce faina e reteta ta de dulceata , super
la 16.07.2014, 14:07
Nu am mancat niciodata, dar sigur as incerca!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking