Dulceață de agrișe/ coacăze albe

Postat de panacris in Dulceata / Gem
16 Iul 2014 | 7277 vizualizari
Dulceață de agrișe/ coacăze albe

O dulceață super faină, dulce acrișoară!

Ingrediente

  • agrișe (coacăze albe) 500 g,
  • zahăr tos 500 g,
  • gelfix clasic 1:1 Dr Oetker 10 g.

Mod de preparare

Agrișele semi copate, de culoare verde-deschis, se spală în mai multe ape, după care se curăță de codițe și se înlătură punctul negru din vârf.

10 g de gel fix, adică 1/2 de plic se amestecă cu lingură de zahăr și se adaugă peste fructe. Vasul cu fructe se dă la fiert la foc mare, după ce clocotește se adaugă și restul de zahăr, se mișcă vasul, în așa fel încât zahărul să se încorporeze, apoi se dă la fiert la foc puternic, după ce a început să fiarbă se lasă după ceas, exact 1 minut, amesetcându-se continuu. Dup exact un minut se oprește focul, iar dulceața obținută se pune fierbinte în vorcanele streilizate, ce se întorc cu capacul în jos, lăsându-se cca. 5 minute, pentru a se crea vacuum, apoi se întorc. Succes și spor! Mai mult durează curățatul fructelor, decât prepararea dulceței.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de agrișe/ coacăze albe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta dulceata de zmeura galbena

Postat de Constelatialeu

Reteta dulceata de zmeura galbena

Iata cum se prepara Reteta dulceata de zmeura galbena Dupa ce ai rabdare sa creasca, o bibilesti sa-i fie confortabil in gradina ta, astepti cuminte sa se coaca, o culegi si te apuci sa faci...

Citeste continuarea

Desert gem de zmeura

Postat de mirela0911

Desert gem de zmeura

Zmeura se curata de codite si frunzulite, se pune intr-o strecuratoare si se scufunda intr-un vas cu apa, pentru cateva secunde. Se arunca apa si se repeta inca o data operatiunea. Se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2014, 20:27
la 16.07.2014, 20:28
la 16.07.2014, 20:28
Putin,foarte putin,la valoarea ta....
la 16.07.2014, 20:33
Cleme Cam da, dar asta a fost de probă )
la 16.07.2014, 20:33
Buni

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking