Dulceață de agrișe/ coacăze albe

Postat de panacris in Dulceata / Gem
16 Iul 2014 | 7286 vizualizari
Dulceață de agrișe/ coacăze albe

O dulceață super faină, dulce acrișoară!

Ingrediente

  • agrișe (coacăze albe) 500 g,
  • zahăr tos 500 g,
  • gelfix clasic 1:1 Dr Oetker 10 g.

Mod de preparare

Agrișele semi copate, de culoare verde-deschis, se spală în mai multe ape, după care se curăță de codițe și se înlătură punctul negru din vârf.

10 g de gel fix, adică 1/2 de plic se amestecă cu lingură de zahăr și se adaugă peste fructe. Vasul cu fructe se dă la fiert la foc mare, după ce clocotește se adaugă și restul de zahăr, se mișcă vasul, în așa fel încât zahărul să se încorporeze, apoi se dă la fiert la foc puternic, după ce a început să fiarbă se lasă după ceas, exact 1 minut, amesetcându-se continuu. Dup exact un minut se oprește focul, iar dulceața obținută se pune fierbinte în vorcanele streilizate, ce se întorc cu capacul în jos, lăsându-se cca. 5 minute, pentru a se crea vacuum, apoi se întorc. Succes și spor! Mai mult durează curățatul fructelor, decât prepararea dulceței.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de agrișe/ coacăze albe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de corcoduse

Postat de reisnaor_2006

Dulceata de corcoduse

             Corcodusele dupa ce le-am cules, le alegem pe cele sanatoase si le spalam bine in mai multe ape. Pregatim o oala cu fundul...

Citeste continuarea

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Postat de mirela0911

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore. Se scoate oala de la rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2014, 20:27
la 16.07.2014, 20:28
la 16.07.2014, 20:28
Putin,foarte putin,la valoarea ta....
la 16.07.2014, 20:33
Cleme Cam da, dar asta a fost de probă )
la 16.07.2014, 20:33
Buni

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking