Dulceata de capsuni reteta cu pastai de vanilie (fara conservant)

Postat de Brindusa in Dulceata / Gem
9 Iun 2013 | 3116 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta cu pastai de vanilie (fara conservant)

Dulceata de capsuni reteta Repede, faceti dulceata asta, ca se termina capsunile!

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg capsuni spalate si curatate
  • 2,5 kg zahar tos
  • 1 lamaie, zeama
  • o pastaie de vanile
  • o cratita incapatoare, curata si cu fundul gros
  • rabdare :)

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

In cratita pune in straturi zahar si capsune. Lasa asa cateva ore. Amesteca usor cu o lingura de lemn foarte curata, ca sa intre zaharul printre capsuni.

Taie pastaia de vanilie pe verticala, razuieste semintele si pune-le peste capsuni. Adauga si restul de pastaie.

Pune cratita pe foc mediu si lasa pana cand dulceata incepe sa fiarba usor. Adauga zeama de lamaie si amesteca putin cu lingura curata. Lasa sa fiarba 30 de minute. Scoate spuma cu o spumiera curata si uscata. 

Dupa jumatate de ora, micsoreaza flacara cat poti de mult si lasa la fiert inca o ora. Daca flacara ti se pare prea mare, pune o tabla sub cratita. Nu amesteca prea mult in timpul fierberii, ca sa nu zdrobesti fructele.

Ca sa vezi daca dulceata e legata, pune-o  pe o farfuriuta si lasa la racit bine. Cu cat siropul e legat mai bine, cu atat dulceata se pastreaza mai bine.

Cand e gata, acopera cratita cu un prosop de bucatarie umed (stors bine) si lasa dulceata la racit. Pune dulceata in borcane curate si uscate bine. Inchide etans cu capace curate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta cu pastai de vanilie (fara conservant)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de visine cu zahar (mai) putin

Postat de Lia1

Dulceata de visine cu zahar (mai) putin

1. Spala bine fructele si ai grija ca nici macar vreuna sa nu ramana, din cele stricate. Fructele alterate pot duce la stricarea intregii cantitati. Curata visinele de codite si scoate samburii cu...

Citeste continuarea

Peltea de gutui

Postat de Constelatialeu

Peltea de gutui

Sa incepem cu inceputul. Adica gutuia, simbol al Toamnei,nume latinesc Cydonia Oblonga......avem gutui,bun pana aici....sa ne apucam de treaba...Pentru peltea avem nevoie de coaja si cotorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 19:36
minunata!!!!
la 09.06.2013, 19:41
buna dulceata
la 09.06.2013, 19:43
la 09.06.2013, 19:56
la 09.06.2013, 20:10
la cat de scumpe sunt pe piata ...........

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking