Dulceata de dovleac cu citrice si stafide

Postat de burdulea56 in Dulceata / Gem
4 Dec 2011 | 3736 vizualizari
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide

Va propun o reteta inedita de dulceata, aromata, delicioasa. Ingredientul principal este dovleacul.

Ingrediente

2 kg miez de dovleac, 2 kg zahar, 1 portocala, 1 grepfruit, 2 lamai, 6 plicuri de zahar vanilat, 2 pahare de apa (cam 400-450 ml), 2-3 linguri de stafide.

Mod de preparare

Stafidele se inmoaie in apa. Miezul de dovleac se razuieste pe razatoarea cu gauri mari, se pune la fiert la foc domol cu 2 pahare de apa, se fierbe pana se inmoaie, se paseaza cu un mixer vertical obtinandu-se un pireu. Intre timp, citricele se storc, iar in zeama rezultata se adauga stafidele scurse de apa, vanilia, zaharul tos si se fierbe pana se leaga ca un sirop. Se adauga pireul de dovleac si se continua fierberea la foc domol, amestecand mereu cu o lingura de lemn pana cand dulceata are consistenta dorita, dupa care se pune in borcane spalate, sterilizate in cuptor, se inchid cu capace cu filet sau se leaga celofan dublu. Borcanele se pun la dunst uscat pana ziua urmatoare cand depozitam dulceata in camara. Buna rau cu unt sau in clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac cu citrice si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

GEM DE CAISE

Postat de AlexandraOrdean

GEM DE CAISE

Puneti caisele cu 2 kg de zahar si lasati-le pana a doua zi. Strecurati siropul si mixati in robot caisele. Cine doreste le poate taia doar bucatele pt  a oferi alta textura...

Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de timea

Dulceata de visine

Spalam bine fructele in apa rece. Dupa ce le-am indepartat coditele, le-am scos samburii si am aruncat ce a mai fost stricat printre ele, am ramas cu aprox 650-700 gr de visine. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2011, 20:11
nu am mancat niciodata dar gust acuma de la tine,sunt convinsa ca este delicioasa.
la 04.12.2011, 20:19
E foarte buna Medi. Te rog sa servesti.
la 04.12.2011, 20:42
wawwww ce combinatie.....
la 04.12.2011, 20:46
Oooo, ce bunatate!Eu am facut dulceata de dovleac , dar n-am pus sirop de citrice.
la 04.12.2011, 20:50
interesanta reteta

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking