Ingrediente
- 1,5 kg mere
- 200 g zahar
- 30 gr unt
- cateva nuci taiate
- visine din dulceata
- stafide ( optional )
- 1/2 lingurita scortisoara
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 6 linguri faina
- zahar vanilat
Mod de preparare
Merele se spala , se curata de coaja si se feliaza. Intr-o cratita, se toarna zaharul si se niveleaza. Asezam deasupra merele si peste acestea visinele din dulceata, nucile, untul taiat cubulete, stafidele si scortisoara.
Mie imi place mult combinatia de mere cu scortisoara, insa cei care nu agreaza aceasta aroma, pot renunta la folosirea ei. Se introduce forma in cuptor si se lasa 20-30 minute. Se lasa la racit, iar intre timp ne ocupam de pandispan. Albusele se bat cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul, zaharul vanilat si galbenusele. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu un tel pana la incorporarea ei.
Se toarna peste merele racite si se da la cuptor pentru inca 20-30 minute, pana cand blatul este copt. Stiti voi ...testul cu scobitoarea ! Se lasa putin la racit, desprinzand marginea pandispanului de vas, apoi se rastoarna pe un platou. Nu este o prajitura de gala, mai degraba o prajitura de familie.
O sa radeti, dar o felie am servit-o cu un mot de frisca !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|