Dulceata de fragi

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
23 Mai 2014 | 10613 vizualizari
Dulceata de fragi

O nebunie de culoare,aroma si parfum....migalosi la cules dar merita.....

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 600 g fragi
  • 250 ml apa
  • un varf de cutit cu sare de lamaie

Mod de preparare

Am cules fragii cu mare bagare de seama,sa nu-i strivesc .Zaharaul cu apa le-am pus pe foc intr-o cratita cu fundul mai gros si am lasat sa dea in 2-3 clocote,apoi am pus fragii si am redus focul la mic.Cand au inceput sa faca spuma,cu o lingura am adunat spuma formata.Ca sa vad daca-i suficient de legata am luat o lingurita din dulceata am pus-o intr-o farfuriara si am lasat sa curga siropul din lingurita,daca picaturile cadeau la interval mai mare asta insemna ca e suficient de legat.Am adaugat sarea de lamaie si am mai alsat 5 min sa fiarba.Apoi am luat cratita de pe foc,am strans spuma care s-a mai format si am pus dulceata in borcanele.Am pus capacul la borcane si le-am invelit cu un prosop,sa se raceasca pana a doua zi,cand le voi depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de fragi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort juma de centenar (reteta 1200)

Postat de Constelatialeu

Desert tort juma de centenar (reteta 1200)

Am pregatit blaturile cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Blat 28 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

Postat de RODIMUR

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

Se face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2014, 17:26
delicioasa
la 23.05.2014, 17:27
Vreaaau si eeeeu!
la 23.05.2014, 17:29
Clemeeeeeeee! E dulceata mea preferata!
la 23.05.2014, 17:29
sa imi pastrezi si mie un borcan si sa il expediezi la bv
la 23.05.2014, 17:32
Ce lingură mică ai pus şi tu acolo, una de lemn, mai mare nu puneai.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking