Prajitura cu iaurt

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
14 Noi 2014 | 8794 vizualizari
Prajitura cu iaurt

Deschid frigiderul ,ma documentez,deschid dulapul ''cu minuni'' si ma apuc de treaba,cam asa fac eu ceva dulce......

Ingrediente

  • 20 piscoturi
  • 400 g iaurt grecesc 10 % grasime
  • 300 g smantana grasa 40 % grasime + 2 linguri lapte
  • 4 oua
  • 15 g gelatina
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • 2 lingurite dulceata fragi
  • 200 g zahar
  • 60 g zahar farin
  • Glazura
  • serbet de vanilie
  • sos de ciocolata
  • Pentru inmuiat piscoturi
  • 2 pliculete cu ness

Mod de preparare

Ouale le mixam bine cu zaharul,adaugam zeama de la portocala si punem pe foc ,pana se ingroasa.

Gelatina o hidratam cu apa rece si apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am lasat 10 min sa se racoreasca.Smantana cu laptele si zaharul farin le mixam bine,apoi adaugam iaurtul si omogenizam,la final turnam galbenusurile.Imbracam o cratita cu folie alimentara ( eu am folosit o cratita ovala ),am inmuiat piscoturile in ness-ul frecat cu apa rece,nu foarte mult sa nu se flescaiasca.

Asezam piscoturile pe marginea cratitei. Apoi taiem banana in bucatele mai mici,din loc in loc punem dulceata de fragi,apoi turnam o parte din compozitie,punem si restul de banana si dulceata.

Am taiat capetele piscoturilor,pentru ca erau mai inalte decat compozitia si le-am asezat ca baza.Am lasat la rece cca 3-4 ore,apoi am rasturnat prajitura pe un platou si am glazurat cu serbet de vanilie si sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Reteta de prajitura cu prune si cacao

Postat de mirela0911

Reteta de prajitura cu prune si cacao

Iata cat de usor se prepara Reteta de prajitura cu prune si cacao Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul apoi faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2014, 21:49
Suna tare bine ce ai facut tu aici
la 14.11.2014, 21:59
Delicioasa!
la 14.11.2014, 22:04
super ! imi place
la 14.11.2014, 22:06
Asta inseamna creativitate! Super!
la 14.11.2014, 22:06

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking