Dulceata de gogonele

Postat de Bucataras in Dulceata / Gem
14 Oct 2016 | 12079 vizualizari

Dulceata de gogonele e ceva ce trebuie sa incerci. Rosia nu e leguma, e fruct si gogonelele nu trebuie mancate doar murate. Dulceata de gogonele se poate manca simplu, cu paine si unt, sau cu o carne grasa sau fois gras, fiind un pic acrisoara de la sucul de lamaie.

Ingrediente

  • Gogonele – 2 kg ( dupa curatare)
  • Zahar - 1 kg
  • 1 pastaie de vanilie.
  • Sucul de la 4 lamai
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Cuisoare – 1/2 lingurita
  • Baton de scortisoara – 1 buc
  • Ghimbir ras – 1/2 lingurita
  • Anason – 2 stelute

Mod de preparare

Pasii de preparare:

  1. Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele.
  2. Dupa o ora pune zaharul deasupra si pune intr-un infuzor batonul de scortisoara, cuisoarele, anasonul si pune-l in oala cu gogonele. Adauga ghimbirul ras si coaja de lamaie, si o pastaie de vanilie. Poti inlocui pastaia cu 2 linguri extract de vanilie.
  3. Pune-le la fiert la foc mic. Intr-o ora ar trebui sa fie gata, dar cel mai bine pune putina dulceata pe o farfurie si asteapta cateva minute, daca se incheaga inseamna ca e gata.
  4. Pune dulceata fierbinte in borcane si intoarce-le cu capacul in jos, pentru a se sigila. Pune o patura deasupra si lasa-le sa se raceasca. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gogonele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Postat de mirela0911

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit.  Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul,...

Citeste continuarea

Dulceata de gogonele

Postat de mirela0911

Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele sucul de la 2 lamai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2016, 13:57
interesant
la 14.10.2016, 14:13
aromata dulceata asta , interesanta
la 14.10.2016, 14:17
cred ca e foarte gustoasa!
la 14.10.2016, 14:44
Interesanta reteta!
la 14.10.2016, 15:01
Măi Bucătăarș,măi!La dulceață fructele e de dorit să rămână întregi!Tu ai făcut acolo gem

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking