Dulceata de gogonuci

Postat de mimmi in Dulceata / Gem
1 Sep 2011 | 4801 vizualizari
Dulceata de gogonuci

Ingrediente

  • 1 kg gogonele (cherry)
  • 800 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • 25 ml esenta vanilie
  • 200 g nuci prajite in tigaie la foc mic

Mod de preparare

Spalam foarte bine gogonelele si le punem intr-o oala. Adaugam zaharul,sucul de lamaie si apa cat sa le acopere. Se pune la fiert si dupa ce a scazut putin lichidul se adauga esenta si nucile. Se mai lasa sa fiarba pana se leaga siropul cca 50 de minute.

Se toarna fierbinte in borcane sterilizate,dupa care se intorc borcanele cu capul in jos pentru 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gogonuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Batoane energizante

Postat de mimmi

Batoane energizante

Intr-un bol,amestecam cerealele,fructele goji,smochinele taiate marunt,nuca de cocos,ciocolata. Facem un sirop din zahar,un praf de sare,miere si unt,cand s-a topit untul si zaharul se i-a de pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2011, 15:50
Gogonuci ??? asa alinti tu verziturile de cherry ? oare cat sunt de mici ???
la 01.09.2011, 16:12
nu am mancat
la 01.09.2011, 16:17
la 01.09.2011, 18:34
Onesta am ales sa fac cu cherry pentru ca anul acesta avem foarte foarte multe si nu este atata de munca pe ele.
Cele mari trebuie taiate in felii plus ca au si samburi.
Si rosiile astea cherry sunt mult mai dulci decat rosiile in general .
Numele vine la gogonele si nuci !
la 01.09.2011, 18:35
E delicioasa !! E prima data cand fac si oricum am zis ca dupa ce nu se mai coc rosiile voi face o portie mai mare.
Are un gust excelent si o aroma ...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking