Dulceata de mure de gradina

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
13 Aug 2015 | 6390 vizualizari
Dulceata de mure de gradina

Sunt niste mure care n-au tepi pe rug, daca au apa din belsug cresc foarte mari, sunt dulci si parfumate.

Ingrediente

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Mai intai le culegem, ca avem de unde,din gradina mamei. Le asezam inrtr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si le lasam pana a doua zi sa-si lase zeama. Apoi  asezam cratita pe foc, la foc moderat, din cand in cand,cu o lingura adunam spuma foarmata si o indepartam din dulceata. Verificam daca este suficient de legata si anume, luam cu lingura din dulceata si si lasam sa picure picatura de sirop, cand cade de pe lingura mai rar,e ste gata dulceata. Tragem cratita de pe foc, udam un servet cu apa rece si acoperim cu servetul cratita cu dulceata, cand s-a racit o punem in borcane si o depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de coacaze negre

Postat de merisor67

Dulceata de coacaze negre

Coacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita. Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile...

Citeste continuarea

Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

Postat de Constelatialeu

Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2015, 17:41
ce buna e , imi place si mie mult..
la 13.08.2015, 17:42
Harnicuta
la 13.08.2015, 18:38
buna buna
la 13.08.2015, 19:01
la 13.08.2015, 19:10
Ce harnică ești!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking