Ingrediente
- o galeata de 5 kg umpluta cu nuci verzi
- 1 kg zahar
- zeama de la 1 lamaie
- 700 ml apa
- un varf de lingurita cuisoare macinate
- 1 pliculet sare de lamaie
Mod de preparare
Nucile se curata cu cutitul special pentru legume, de coaja verde. Se pun in apa cu sare de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea. Le lasam de pe o zi pe alta, ca sa iasa gustul amar si negreala din ele. Schimbam in acest timp apa de cateva ori.
A doua zi fierbem un sirop din apa si zahar , la foc mediu, pana incepe sa se lege putin. Apoi, se adauga nucile si zeama de la lamaie si se mai fierbe pana se leaga bine siropul, adica inca vreo ora. Eu am taiat nucile in bucati mari, nu le-am lasat intregi pt ca imi place enorm cum arata taiate cu miezul lor neformat si imi place sa simt la fiecare imbucatura nuca, nu doar cand si cand..:)) Voi faceti cum vreti.
Inainte de a o lua de pe foc se adauga cuisoarele, care ii dau o aroma si un miros tare placut.
Se pune in borcane si e gata pt camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|