Dulceata de pepene cu citrice

Postat de Corina33 in Dulceata / Gem
8 Oct 2010 | 5348 vizualizari
Dulceata de pepene cu citrice

Are un gust dulce-acrisor.............o nebunie!

Ingrediente

  • 400 g pepene rosu
  • 350 g suc de grapefruit rosu cu pulpa-de la 3 grapefuit-uri
  • 250 g suc de portocale cu pulpa-de la 4 portocale
  • 500 g zahar
  • 1 plic de sare de lamaie
  • 1  plic gelfix 2:1

Mod de preparare

Se taie pepenele felii, se decojeste, se curata de samburi si se taie cubulete. Se cantaresc 400 g.

Se taie coaja portocalelor si grapefruiturilor astfel incat partea alba sa fie si ea indepartata. Cu un cutit bine ascutit se taie miezul feliilor de citrice si se pastreaza sucul scurs. Se cantarescte 350 g grapefruit si 250 g portocale pulpa cu suc.

Se amesteca zaharul cu plicul de gelfix si cu sarea de lamaie, se adauga fructele si se amesteca bine. Se aduce la fiert compozitia obtinuta amestecand continuu Daca trebuie se spumeaza de cateva ori. Se lasa sa fiarba in clocot cca. 5 minute amestecand mereu.

Dulceata se toarna imediat in borcane, se infileteaza capacele, se rastoarna borcanele si se lasa cateva minute sa stea pe capac.

In timpul racirii borcanele se mai rasucesc de cateva ori pentru ca bucatile de fructe sa se distribuie uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de capsuni reteta

Postat de merisor67

Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta In reteta originala, dintr-o carte de bucate de unde ma inspir eu, cantitatile se pun 1/1, dar eu obisnuiesc sa reduc din zahar la orice dulce pe care il fac, asa ca...

Citeste continuarea

Gem de smochine

Postat de Constelatialeu

Gem de smochine

De data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2010, 12:50
nu cer decat o lingurita sa gust pentru ca ii las frumusetii mici ........ce aromata trebuie sa fie.........mmm.............
la 08.10.2010, 12:50
la 08.10.2010, 12:51
un admirator secret?.................un comentariu si 2 voturi..........cine oare, cine?.................
la 08.10.2010, 12:52
bai, e Miha...................era in spatele meu.....pandea
la 08.10.2010, 12:57
Saru' mana ptr furci.........va jucati de-a v-ati ascunselea

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking