Dulceata de pepene rosu

Postat de adasev12 in Dulceata / Gem
16 Iun 2011 | 19671 vizualizari
Dulceata de pepene rosu

am cumparat un pepene de 7 kg si cand l-am taiat am avut o mare surpriza: era alb inauntru! necopt! n-am mai patit niciodata sa ceva...si sotul a avut ideea de a-l face dulceata, ca cica o fi bun...asa ca am trecut la fapte...

Ingrediente

  • miez de pepene , vreo 3-4 kg,am mai pus si de la alt  pepene  , dar de data asta copt bine, partea de langa coaja, cea mai searbada, dar inca rosie..
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai

Mod de preparare

Am pus miezul la fiert intr-o oala ,cu samburi cu tot, fiindca nu a fost chip sa le aleg, dat fiind ca era necopt.

Cam dupa o ora au inceput  sa iasa singuri la suprafata si i-am adunat pe rand cu o sita.

Am reusit sa-i scot cam pe toti, ce a mai ramas e nesemnificativ...

Am adugat apoi zaharul si am lasat sa fiarba cam vreo 3-4 ore, ca era foarte  multa zeama, pana a scazut bine..

La final am adaugat sucul de la lamai si coaja rasa de  la o lamaie.

Am lasat 10 min sa se domoleasca si am pus in borcane.

Foarte  buna a iesit si aromata, chiar era pacat sa arunc pepenele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata din pepene rosu

Postat de panacris

Dulceata din pepene rosu

Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute. Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare. Când...

Citeste continuarea

Dulceata de pepene rosu

Postat de Dya

Dulceata de pepene rosu

Curatam pepenele de coaja verde si il feliem. Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru. Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2011, 18:11
imi place si eu fac
la 16.06.2011, 18:40
la 16.06.2011, 20:49
din asta chiar nu am mai mancat..chiar as vrea sa gust
la 16.06.2011, 21:29
bun am mancat si eu de la cineva care a avut rabdare sa fiarba atat de mult la el ca are multa zeama dar e buna
la 16.06.2011, 21:43
nu am mancat pana acum mi-ai facut pofta

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking