Dulceata de prune

Postat de Julie in Dulceata / Gem
18 Aug 2010 | 20540 vizualizari
Dulceata de prune

O dulceata fina ,usor acrisoara, cu prune care raman intregi, daca nu o fierbem prea mult! ;)

Ingrediente

  • 1 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie
  • 1 zahat vanilat

Mod de preparare

Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii.Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa:
Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi  impingem samburele
cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca.

Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros.
Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic .

Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Verificam daca este gata astfel: punem cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi si nu se vor imprastia, dulceata este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de dulceata de prune cu scortisoara

Postat de Caty

Reteta de dulceata de prune cu scortisoara

Iata cum se prepara Reteta de dulceata de prune cu scortisoara Am spalat prunele, le-am curatat de codite si samburi. Le-am taiat in jumatate pentru ca au fost micute. Intr-o oala, am pus un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2010, 09:33
Cine se scoala de dimineata mananca prima dulceata facuta de Julie Foarte buna dulceata ta, fata harnica ! Ia sa dam repede si cele 5 furculite bine meritate !
la 18.08.2010, 10:27
nu am factu niciodata dulceata doar gem..dar oricum e bun...mai ales putin acrisor...mmmmm
la 18.08.2010, 10:48
ce buna e ,eu pun si putina esenta de migdale in ea si coaja de la lamaie si portocala ii da un gust foarte bun
la 18.08.2010, 11:47
Bunica, multumesc mult!
la 18.08.2010, 11:49
Rocsi, si dulceata e la fel de buna ca si gemul!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking