Dulceata de rosii

Postat de amalia01 in Dulceata / Gem
6 Sep 2013 | 4783 vizualizari
Dulceata de rosii

Am mancat anul trecut de la matusa mea din Valcea...Am cerut reteta,iar anul acesta am trecut la treaba!

Ingrediente

  • 3 kg rosii bine coapte
  • 750 g zahar
  • 30 ml rom

Mod de preparare

Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc;

Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici;

Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi;

Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min)

Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;

Iei cratita din cuptor si o pui pe aragaz la foc mic pentru inca 60 minute, amestecand din cand in cand,sa nu se lipeasca; faci acest lucru,deoarece lasa foarte multa zeama si in cuptor scade greu!

Cand incepe sa se lege, adaugi romul si lasi la fiert inca 15 min;

Pui dulceata in borcane si lasi la dunst uscat;

E putin mai migaloasa si iese cantitate mica (3 borcane de 400 g),dar merita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Carnea se spala si se sterge bine de surplusul de apa. Se cresteaza pe partea cu pielea apoi se pune la prajit pe toate partile intr-o tigaie, pana ce rumeneste usor. Se scoate carnea pe o...

Citeste continuarea

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2013, 12:12
interesant!
la 06.09.2013, 12:13
la 06.09.2013, 12:31
E foarte buna, am facut si eu anul trecut... se aseamana cu pasta de macese!
la 06.09.2013, 13:23
Interesant!
la 06.09.2013, 15:02

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking