Dulceata de rosii galbene

Postat de alinutzika in Dulceata / Gem
31 Aug 2011 | 7578 vizualizari
Dulceata de rosii galbene

De mult timp m-am tot gandit sa incerc reteta aceasta...dar ma cam indoiam de rezultat. Ei bine, pt ca anul acesta in gradina am avut si 2 fire cu rosii galbene, care au rodit bine, am zis sa incerc. Va prezint una dintre cele mai gustoase dulceturi. Seamana foarte bine cu cea de caise, dar parca e mai fina si mai aromata. Cand o sa mai zaresc rosii de genul asta....direct dulceata le fac! Delicioasa! Aromata! .......Irezistibila!...:)))))) si cu o culoare galben-aprins....de-ti ia ochii...:)))

Ingrediente

  • 2 kg rosii galbene
  • 1 kg zahar
  • gelfix

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se adauga restul de zahar.

Se mai lasa pe foc exact un minut! Se ia fierbinte si se pune in borcane. Borcanele se intorc cu capacul in jos pt 5-10 minute, apoi se baga in camara.

La iarna (daca apuca iarna), veti savura o dulceata rafinata, foarte foarte buna, iar daca nu o sa spuneti ce e in borcan, pariez ca nimeni nu o sa-si dea seama!

Eu am incercat dulceata pe mama mea. Stiti ce a zis?

- Mmmmm...ce buna e! De caise, asa-i?...:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rosii galbene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza calita picanta

Postat de Constelatialeu

Varza calita picanta

Mai intai scoatem varza de la butoi si o punem in apa pana a doua zi, sa mai iasa din sare si acreala. A doua zi scurgem bine varza de apa, impaturim fiecare foaie dupa ce am taiat coatorul si...

Citeste continuarea

Varza calita picanta

Postat de MotanLaOale

Varza calita picanta

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca. Scarita afumata se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2011, 17:46
nu am mancat
la 31.08.2011, 18:32
Nici eu n-am incercat...dar cred ca merita
la 31.08.2011, 19:25
Ahaaaaaaaaaaaaa , nu stiai ce-s patlagelele , dar ai facut de rosii galbene e bunuta ?
la 31.08.2011, 21:26
Cred ca e foarte buna !
la 31.08.2011, 22:29
foarte tare! sunt de acord cu ideile astea

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking