Dulceata de visine

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
3 Iun 2009 | 22849 vizualizari
Dulceata de visine

O dulceata care se face foarte usor ca si cea de cirese.visine

Ingrediente

  • o farfurie adanca plina cu varf de visine
  • 1,250 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se aleg visinele,se spala si li se scot samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii.

Visinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.

Se fierb la foc potrivit sau se baga la cuptor, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe o farfurie si ramane ca o bobita.

La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc

Postat de Constelatialeu

Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc

Iata cum se prepara Reteta de orez cu lapte cremos in stil turcesc Mai intai am pus la fiert orezul cu un praf de sare si 700 ml apa. L-am lasat sa fiarba pana ce toata apa a fost absorbita....

Citeste continuarea

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Postat de panacris

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2009, 16:50
Eu las gemul sa se raceasca ca sa fiu sigura ca este bine legat
la 17.06.2009, 22:24
nu stiu cat timp se lasa gemul de visine la fiert. am facut din 4 kg de visine si mi-au iesit 2 borcane de 800de gr, si cand am sa-l mananc cred ca trebuie sa sparg borcanul cat a iesit de tare ce inseamna ca ramane ca o bobita pe farfurie?
la 17.06.2009, 22:51
Inseamna ca l-ai tinut mult pe foc daca s-a inchegat asa de tare
la 17.06.2009, 22:55
O bobita inseamna ca atunci cand pui putin sirop pe farfurie nu se intinde.
la 17.06.2009, 23:06
Ce cantitate iese din farfuria de visine si kilogramul de zahar?

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking