Ingrediente
- Ingrediente Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor
- 5,5 kg de visine fara samburi (6,5 kg cu samburi)
- 4 kg zahar romanesc (din sfecla de zahar)
- 1 lamaie mare, bio
Mod de preparare
Iata cum se prepara Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor
Spalam visinele, le punem la scurs in strecuratoare, le scoatem samburii si le punem intr-un vas, in straturi. Unul de visine, unul de zahar, pana le terminam.
Ideal ar fi sa le lasam peste noapte la frigider. Eu le-am pus direct in oala de tuci impreuna cu zaharul si le-am lasat cateva ore.
Am pus apoi oala pe flacara mare. Cand a inceput sa fiarba, am micsorat putin flacara si am luat mereu spuma formata.
Am fiert aceasta dulceata, trei ore. Am incercat totusi sa vad daca e legata bine, lasand sa curga cativa stropi de pe lingura, intr-o farfurie. Daca stropul ramane ferm si nu se imprastie, inseamna ca e facuta.
Dupa 1 ora de fierbere, punem lamaia spalata si taiata cubulete, cu tot cu coaja. Va da o aroma deosebita, dulcetii.
Cand dulceata a fost gata, am pus-o in borcanele sterilizate, am infiletat capacele si le-am lasat sa se raceasca inainte de a le duce la boxa. Sper sa va va placa aceasta reteta simpla dar gustoasa.🍒😍🤗
Incearcati si reteta de Dulceata de afine, aromata si intensa sau varianta de Dulceata de zmeura, un deliciu parfumat.
Poti savura dulceata de visine sau de afine cu niste Papanasi pufosi si deliciosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|