Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

Postat de Caty in Conserve
7 Iun 2024 | 1029 vizualizari
Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

Am primit niste visine din copac altoit si m-am gandit ca o dulceata ar fi perfecta. Va prezint acum reteta mea gustoasa si aromata, numai buna de pus pe o felie de paine prajita unsa cu unt, pe niste clatite savuroase sau folosita drept toping pe papanasi, etc.
Pentru Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor, avem nevoie de cateva ingrediente: visine, zahar si lamaie.

Ingrediente

  • Ingrediente Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor
  • 5,5 kg de visine fara samburi (6,5 kg cu samburi)
  • 4 kg zahar romanesc (din sfecla de zahar)
  • 1 lamaie mare, bio

Mod de preparare

Iata cum se prepara Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

Spalam visinele, le punem la scurs in strecuratoare, le scoatem samburii si le punem intr-un vas, in straturi. Unul de visine, unul de zahar, pana le terminam.
Ideal ar fi sa le lasam peste noapte la frigider. Eu le-am pus direct in oala de tuci impreuna cu zaharul si le-am lasat cateva ore.
Am pus apoi oala pe flacara mare. Cand a inceput sa fiarba, am micsorat putin flacara si am luat mereu spuma formata.
Am fiert aceasta dulceata, trei ore. Am incercat totusi sa vad daca e legata bine, lasand sa curga cativa stropi de pe lingura, intr-o farfurie. Daca stropul ramane ferm si nu se imprastie, inseamna ca e facuta.
Dupa 1 ora de fierbere, punem lamaia spalata si taiata cubulete, cu tot cu coaja. Va da o aroma deosebita, dulcetii.
Cand dulceata a fost gata, am pus-o in borcanele sterilizate, am infiletat capacele si le-am lasat sa se raceasca inainte de a le duce la boxa. Sper sa va va placa aceasta reteta simpla dar gustoasa.🍒😍🤗

Incearcati si reteta de Dulceata de afine, aromata si intensa sau varianta de Dulceata de zmeura, un deliciu parfumat.

Poti savura dulceata de visine sau de afine cu niste Papanasi pufosi si deliciosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Postat de simona72

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de...

Citeste continuarea

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2024, 17:27
Un deliciu!
la 07.06.2024, 21:14
Una din cele mai delicioase dulceturi! Imi place mult!
la 08.06.2024, 02:22
la 10.06.2024, 09:25

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking