Dulceata din flori de maces

Postat de adnia in Dulceata / Gem
18 Ian 2013 | 6844 vizualizari
Dulceata din flori de maces

Stiu ca cea mai parfumata si delicata dulceata este cea de trandafiri...dar cum nu am rozele parfumate, m-am orientat spre surorile lor salbatice, la fel de delicate, dar nu atat de parfumate!

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -100 gr. petale de flori de maces
  • -500 ml apa
  • -500 gr. zahar
  • -zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se spala bine petalele de flori sub jet de apa rece, se usuca cu servetele absorbante si se pudreaza cu zahar tos.

Intre timp se fierbe siropul din apa, zahar si zeama de lamaie, pana se leaga bine. Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se adauga 2-3 linguri de zahar la petalele de flori si se freaca bine pana cand acestea se inmoaie (nu e nevoie de mult timp, deoarece petalele sunt extrem de fragede) si se adauga in sirop. Se amesteca usor, cu o spatula, apoi se toarna in borcanase spalate si uscate bine in prealabil. se pune capacul, si cum dulceata este inca fierbinte, se intorc borcanele cu gura in jos, in asa fel incat sa se formeze vidul. se pastreaza la loc uscat si racoros.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de maces" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gem de caise

Postat de RODIMUR

Gem de caise

Se spală caisele și se scot sâmburii. Cine vrea, poate să curețe fin pielițele caiselor, cu un cuțitaș. Eu am lăsat caisele cu pielițe. Se pun jumătățile de caise cu zahărul,...

Citeste continuarea

Dulceata de nuci

Postat de pushaa

Dulceata de nuci

 Lasam nucile in apa pana a doua zi. A doua zi le curatam de partea verde. Pentru ca ti se innegresc mainile de la ele folositi manusi si de preferat sa le curatati sub jet de apa. Nucile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2013, 20:00
la 18.01.2013, 20:00
tre s fie bunaaaa..dai o lingurita?
la 18.01.2013, 20:02
la 18.01.2013, 20:02
E la fel ca dulceata de trandafir?
la 18.01.2013, 20:07
Nici nu am auzit si nici nu am gustat! Sigur are un parfum de vis si e delicioasa!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking